فیلم رستاخیز و بیان قیام عاشورا از قاب سینما / وجود جاهلیت ابوسفیانی با ژست دموکراسی در غرب

دومین آنونس و بخش‌هایی از پشت صحنه “رستاخیز” منتشر شد
9 تیر 1394
اکران «رستاخیز»، روز عید فطر در سینما اکسین اهواز
9 تیر 1394

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، احمدرضا درویش، کارگردان فیلم «رستاخیز» با اشاره به اهمیت رسانه به خصوص سینما، اظهار داشت: باتوجه به اینکه عصر امروز را عصر انفجار اطلاعات می نامند و بشر وارد دوران جدیدی از زیست اجتماعی شده از این رو می طلبد با بهره گیری از کارکردهای رسانه و تفاوت رسانه ها با یکدیگر برای ذهن جویا و متفکر انسان ها خوراک فکری ایجاد کرد.

وی با بیان اینکه از منظر غرب گرایان و نظریه پردازان مغرب زمین، مرزها و دیوارها برداشته می شود و اختلاط  فرهنگی در زیست بشری به وجود می آید، گفت: مهمترین مقوله ارتباط بین فرهنگ ها و هویت ها عنصر رسانه است.

 درویش، صدا و تصویر را دو ابزار مهم رسانه دانست و اظهار داشت: به کمک صدا و تصویر کارکردهای رسانه تا اعماق ذهن و خیال بشر در همه شئون زندگی نظیر اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و حتی نظامی نفوذ پیدا می کند.

 وی با بیان اینکه ملتی که صاحب هویت و تمدن است و برای بشر امروز با بهره گیری از عنصر کلمه، حرف های عمیقی دارد باید بر رسانه تسلط دقیق و جامع داشته باشد، افزود: ملتی که در انتقال پیام خود به دورن جامعه خویش ناتوان باشد نمی تواند پیامی را به جهان مخابره نماید.

 درویش اظهار داشت: دهکده جهانی که دست مایه مغرب زمین است با تسط بر رسانه به جای استفاده از این ابزار برای به ارمغان آوردن صلح، آرامش و امنیت برای انسان، رسانه را  وسیله ای برای احیای برده داری دوره جاهلیت و آدم کشی بدل کرده است.

 وی ادامه داد: جوامعی که از هویت و پیشینه فرهنگی و تاریخی غنی برخوردارند و می توانند تغزیه فکری قوی برای دیکگر جوامع باشند متاسفانه از رسانه قوی بی بهره هستند و به لحاظ فرهنگی تسلیم رسانه های مغرب زمین هستند.

 درویش با بیان اینکه فیلم رستاخیز درصدد بیان ماجرای کربلا و اینکه امام حسین(علیه السلام) با تکیه بر صلاح کلمه، سنت رسول خدا(صلی الله علیه وآله وسلم) و گفتگو با زبان اسلام رحمانی در مقابل تمامیت قدرت و زبان شمشیر ایستادند، است، گفت: ساخت این مجموعه سینمایی بیش از ۱۰سال به طول انجامیده است.

 وی با بیان اینکه امروز جاهلیت ابوسفیانی را در رفتار قدرت‌های غرب با ژست دموکراسی مشاهده می‌کنیم، تصریح کرد: کشورهای غربی تمام جهان امروز به ویژه کشور های جهان سوم را رعیت های خویش می دانند.

درویش عنوان داشت: فیلم رستاخیز توسط هنرمندان سینمایی ایران و برخاسته از ظرافت های سینمایی این برز و بوم ساخته شده و اینکه در ایران چگونه در معرض بیننده قرار می گیرد، مهم است

وی با بیان اینکه از فرصت های ارتباط با مخاطب غافل هستیم و نیازمندی های خود را از طریق رسانه های خارجی طلب می کنیم، گفت:هر جامعه زنده و صاحب انگیزه و ایده، نیازمند تفکرات جمعی، دیده شدن و همدل شدن است.

درویش با بیان اینکه فیلم رستاخیز با زبان عربی، آذری و فرانسه آماده نمایش است، گفت: سال های سال است که در حوزه مدیریت سینما و منتقدان با این سوال مواجه هستیم که چرا فیلم خوب ساخته نمی شود! تجربه نشان داده اگر فیلم خوب داشته باشیم زنجیره سینماداران و مردم راضی خواهند شد و همچنین مدیران سینمایی می توانند چشم انداز سینمای ایران را برای برنامه ریزی آینده، مورد بررسی و رصد قرار دهند.

وی اضافه کرد: در تولید این فیلم، مجموعه ای از فرزندان ایران با دغدغه بیان حماسه عاشورا و ادای دین به شخصیت والای امام حسین (علیه السلام) گردهم آمدند تا این اثر سینمایی را تولید کنند؛ اثری که با زبان سینما با مردم ارتباط برقرار کند و پیام قیام امام حسین (علیه السلام) را از این طریق در جهان منعکس کند.

درویش با ابراز امیدواری از استقبال مخاطبان از این فیلم عاشورایی، گفت: مجموعه حوزه هنری در سراسر کشور در تلاش هستند ستاد اکران این فیلم را در کل استان های کشور تشکیل دهند و مطمئن هستم با یاری خدا صاحب اصلی این فیلم همه ما را یاری خواهد کرد.

عمران حامی، خبرنگار و مدیراجرایی روزنامه فجر خزر نیز به عنوان یکی از پیشکسوتان عرصه اطلاع رسانی در استانهای شمالی کشور با اشاره به ساخت فیلم رستاخیز در دو بخش ۲ساعت و ۴۰دقیقه ای و دیگری ۲ساعت و هشت دقیقه ای، گفت: آیا این اقدام به جهت نمایش چهره حضرت ابوالفضل(علیه السلام) در این فیلم و مخالفت های برخی مراجع بوده یا خیر.

کارگردان فیلم «رستاخیز» در پاسخ اذعان داشت: این اقدام فقط به جهت کمک به سانس بندی سینماها صورت گرفته و نسخه اصلی فیلم همان ۲ساعت و ۸دقیقه است و هیچ گونه دست کاری و حذف در لوکیشن های فیلم انجام نشده است.

IMG14061333