تقی علیقلی زاده «رستاخیز»: برای رستاخیز هیات حکمیت تشکیل شد. تعیین خسارت ۱۵ میلیارد تومانی واقعیت ندارد.

رستاخیز میهمان ویژه “جشنواره بین المللی فیلم نهج در کربلا”
19 فروردین 1396
«رستاخیز» اکران بین‌المللی می‌شود
2 شهریور 1396

تقی علیقلی زاده تهیه کننده فیلم سینمایی رستاخیز خبرهای منتشر شده مبنی بر صدورِ محکومیت و جریمه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پرونده قضایی این فیلم را تکذیب و پرداخت ۱٫۵ میلیارد به صاحبان فیلم واقعیت ندارد.

این روزها هیات حکمیت در حال بررسی و تعیین وضعیت این فیلم سینمایی است.

در روزهای اخیر خبرهایی مبنی بر محکومیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به پرداخت ۱۵ میلیارد تومان به واسطه ممانعت از اکران فیلم رستاخیز با وجود صدور پروانه نمایش منتشر شد و همین خبرها از پرداخت ۱٫۵ میلیارد تومانی به عنوان اولین بخش از غرامت به سرمایه گذاران این فیلم سینمایی حکایت داشت اما آن گونه که صاحبان این فیلم می‌گویند هنوز وضعیت پرونده شکایتِ قضایی عوامل این فیلم سینمایی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نقطه مشخصی نرسیده است.

تقی علیقلی‌زاده تهیه کننده «رستاخیز» درباره روند قضایی این پرونده گفت: شکایت ما به دیوان عدالت اداری که منجر به محکومیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد ، به دورانِ آقایان جنتی و ایوبی باز‌می گردد. در همان زمان سازمان سینمایی درخواستِ تجدیدنظر داد که این دادگاه احتمالاً در آبان ماه برگزار می‌شود.

در صورتِ محکومیت قطعی سازمان سینمایی در شعبه تجدیدنظرِ دیوان عدالت اداری ، زمینه شکایت حقوقی متکی بر رای دیوان برای تعیین خسارت فراهم می‌شود.
تعیین رقم خسارت توسط مراجع قضایی و پرداخت یک و نیم میلیارد تومان به عنوان بخشی از خسارت به صاحبانِ فیلم «رستاخیز» واقعیت ندارد.

پس از این تغییرات، یک هیات حکمیت با حضور چهره های فرهنگی تشکیل شد تا درباره این فیلم رایزنی‌هایی صورت پذیرد و در نهایت درباره اکران «رستاخیز» و همچنین سایر جزئیات تصمیم گیری نماید.

فیلم سینمایی رستاخیز نخستین پروژه کاملاً خصوصی است که به مضمونِ ارزشمند و ماندگار قیام عاشورا پرداخته که حتی نگاتیوهای فیلمبرداری‌ این اثر ، از سهمیه دولتی نبوده و جداگانه به کشور وارد شده و همچون همه پروژه‌های بین‌المللی از مرحله پیش از تولید دارای «طرح تجاری / Business Plan» بوده و سازندگان این تصور را داشتند که با اکران و عرضه وسیع این فیلم در کشورهای شیعه و مسلمان می‌توانند هزینه تولیدش را بازگردانند.

این فیلم تاریخی ، مذهبی و حماسی که از مقطع تاریخی مرگ معاویه تا شهادت امام حسین (ع) در روز عاشورا را روایت می‌کند، از فیلمبرداری شگفتی‌انگیزی برخوردار است که با ۲۵۰ جلسه فیلمبرداری، دقت نظر کارگردان را نیز روایت می‌کند ؛ علاوه بر این، از جلوه‌های ویژه بسیار باکیفیتی بهره برده که در تراز جهانی، یک اثر شاخص است.

این فیلم در سی و دومین جشنواره فیلم فجر موفق به دریافت ٩ سیمرغ بلورین و تندیس بیرق طلایی (مصطفی عقاد) گردید.

رستاخیز سیمرغ بهترین فیلم و سیمرغ بهترین کارگردانی را دریافت کرده و در جشنواره بین المللی غدیر در نجف اشرف و جشنواره بین المللی بغداد بعنوان بهترین فیلم مورد تحسین قرار گرفته است.