محمدعلی سجادی: وزارت ارشاد موظف است پای مجوزی که داده‌ بایستد/ وضع سینمای ورشکسته ما روز به روز بدتر می‌شود.

توقیف فیلم‌های مذهبی بدون منطق علمی و عقلی به پیکره تبلیغ دین لطمه وارد می‌کند.
3 مرداد 1394
علی مطهری: تصویر چهره غیرمعصومین در «رستاخیز» مشکلی ندارد/ در تعزیه هم چهره بزرگان دینی نمایش داده می‌شود.
3 مرداد 1394

محمدعلی سجادی کارگردان سینمای ایران تاکید کرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی موظف است از مجوزهایی که برای اکران آثار سینمایی صادر می‌کند، صیانت کرده و مقابل فشارها و اعتراض‌های بیرونی بایستد.
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از ستاد خبری فیلم «رستاخیز»، محمدعلی سجادی در مورد لغو اکران فیلم «رستاخیز» آنهم در حالیکه یک روز روی پرده بوده است، گفت: «من فیلم را ندیده‌ام و نمی‌توانم در مورد محتوای آن نظر بدهم اما طبیعتا موافق اکران نشدن این فیلم نیستم و فکر می‌کنم آقای درویش در این سال‌ها هم توانایی سینمایی‌اش را ثابت کرده هم در مسیر تولید این اثر جوانب امر را سنجیده است.»

وی افزود: «من فکر می‌کنم این حق طبیعی آقای درویش و هر فیلمساز دیگری است که فیلمی که می‌سازد، به نمایش درآید به ویژه که این اثر مجوز داشته است.»

سجادی با ابراز تاسف از اینکه اتفاقاتی از این دست برای برخی فیلم‌ها رخ می‌دهد، بیان کرد: «طبیعتا هیچ کس با چنین رفتاری موافق نیست. بی تردید می‌توان گفت وزارت ارشاد باید پشت پروانه نمایشی که می‌دهد بایستد. به نظر من این یک ضعف بزرگ است زیرا به هر حال این فیلم ساخته شده و برخی افراد حق ندارند جلوی نمایش آن را بگیرند.»

وی تصریح کرد: «وقتی فیلمی پروانه نمایش دارد یعنی یک عده‌ای نشسته‌اند و تصمیم گرفته‌اند که به این فیلم اجازه نمایش بدهند. اگر این چنین است که بنا بر اعتراض عده‌ای فیلمی که دارای مجوز اکران است از پرده سینماها پایین کشیده شود پس همان معترضان هم بیایند در وزارتخانه بنشینند و به جای مدیران و کارشناسان هر تصمیمی که می‌خواهد برای سینما بگیرند. طبیعتا این کار درستی نیست که پروانه نمایش بدهی بعد جلوی نمایش یک فیلم را بگیری.»

این کارگردان اظهار کرد: «ما بارها در کانون کارگردانان، در جلسات خصوصی و عمومی این مساله را با آقای ایوبی رییس سازمان سینمایی مطرح کرده‌ایم و ایشان کاملا در جریان این امر هستند و می‌دانند که موظفند پای مجوزی که داده‌اند بایستند.»

وی در مورد عواقب چنین اتفاقی شرح داد: «چنین اتفاقاتی موجب می‌شود که پس از این دیگر کسی در سینمای ایران سرمایه‌گذاری نکند زیرا همه می‌ترسند و در نتیجه وضع سینمای ورشکسته ما روز به روز بدتر می‌شود. در چنین شرایطی آنهایی که سینمای ایران را قدرتمند نمی‌خواهند به اهداف خود می‌رسند.»